Cuma, Aralık 10

Üşür Duyguların, Bilemezler.


Baktım tutmuyor elimi, geri çektim. İlk defa yapmıştı bunu. İlk defa gitmişti beni sadece soğuğun ve gürültünün olduğu sokaklarda yalnız bırakıp. İlk defa elim, onun sıcaklığını duyamadan geri dönmüştü ceplerime. Sinirliydi, hem de çok. Hepsi banaydı da, nedenini anlayamamıştım. Ellerimi ceplerime daha da soktum, öylece bekledim. Geri döner diye umut ediyordum sanırım, bilmiyorum. Ama dönmedi. Omuzları dik, sert ve hızlı adımlarla ilerleyip sokağın sonundan sağa döndü. Gözden kayboldu. Onu kızdıracak ne yapmıştım? Ne demiştim de beni sıcacık ellerinden, huzur dolu gözlerinden mahrum bırakıp gitmişti? Bilmiyordum. Ve bilmemek çıldırtıyordu beni. Peşinden gitmek istedimse de korkmuştum. Ceplerime daha da gömüldü ellerim. Şarkılar geçti aklımdan. Onlu şarkılar. Tam da onsuzken. Kör şeytan! Yavaş yavaş yürümeye başladım. Renk renk sokaklar, siyah beyaz insanlar. Anlamsız bakışlar, manasız müzikler, havada asılı kalan konuşmalar. O kadar, anlamsızlardı ki. Yürümeye zorladım kendimi. Hızlandım. Gülüşmeler, kıkırdamalar, kahkahalar, muhabbetler, dedikodular, yalanlar, tripler, bağırmalar, çığlıklar, kavgalar! Korktum. İlk defa ona kızdım. İlk defa. Beni böyle bir dünyada yalnız bıraktığı için kızdım. Korunmasız olduğumu bildiği halde gitmesine kızdım. Adımlarım hızlanmıştı, neredeyse koşuyordum. Onun gittiği yöne. Ama yakalayamazdım biliyordum. Gülüşmeler, dedikodular, yalanlar... Ah Tanrım hayır! Karışıyordum hayata. Benliğim o insan yığınına doğru akıyordu, durduramıyordum. Hayır! Dedim ama o bu sefer duymadı. Ardına bile bakmamıştı ki. Uzaktaydı duyamazdı ki. Şarkılar geçti içimden. Kuş tüyü gibi sesler. Gitme dedim. Duymadı. Duysa da dönüp bakmazdı ki. Onun gururu vardı! Benimse paltomun cebinde üşüyen ellerim..


Lust and Found dinlenerek sıcak çay
eşliğinde yazılmıştır diye de not düşer giderim..
/melankoli/ayrılık.

10 yorum:

  1. Başlık ne güzel oysa ki. Değişik bir tarzın var, hoşuma gidiyor.

    YanıtlaSil
  2. Yazıyı beğenmedin mi. :)
    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten süpersiniz... Nazar değmesin. Bir maniniz yoksa benim sayfama buyurmaz mısınız?


    Mehmet Akif Bebeğin ziyaretçisi yine geldi. 
Fakat pencere camı kapalı olduğu için, camda nöbet bekledi. Bebek ile kedi arasındaki garip iletişim onların arasında derin bir arkadaşlığı simgeliyordu. 
(Resmi tıklayarak gerçek boyutunda görebilirsiniz.)

http://mefkuremiz.blogspot.com/

Gerçek öyküyü okumak için bir önceki kayıttaki "Bir anne, bir bebek, bir de kedicik" adlı yazıyı da okumalısınız.

    YanıtlaSil
  4. Tabii.. Ziyaretçiniz oluruz derhal. :)
    Teşekkür ederim bolca.

    YanıtlaSil
  5. sonunda döndün. bir haftadır yoktun.

    yine fransız filmi tadında bir yazı bu. çok duyarlı.

    bak senin yazılarından çok güzel klip yapılır.
    ayrıca, şarkı sözü yazsana.
    bana, yazarsın gibi geliyor.

    YanıtlaSil
  6. Buralardaydım burda olmasına ama resmen her gün Yeni Kayıt butonuna tıklayıp bekleyip çıkıyordum. Resmen yazamıyorum günlerdir.

    Şarkı sözü, hmmm. Bunu bana biri daha söylemişti. Hiç denemedim. Kafiye konusunda problem yaşarım gibi geliyor. Ama bilmiyorum, denerim. :)

    Yazılarımdan klip... Aslında evet, bu yazının bir klibi çekilebilir, zaten yazarken tamamen bir sahneyi hayal ettiğim için çoğu yazımda da bu vardır. :)

    Veee bolca
    Teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
  7. bu son yazıların düşsel, kurgusal yazılar mı. az gerçek üstü düş mü. çok gerçek mi. aslında ben hep yaşadıkların diye okudum.

    YanıtlaSil
  8. Hayır hepsi tamamen kurgusal..

    YanıtlaSil
  9. peki. o zaman daha da güzel.

    YanıtlaSil
  10. O zaman daha da teşekkürler.

    YanıtlaSil