Salı, Ocak 4

Büyü Artık, Kış Geldi


Bir kere gözlerinin içine baktın mı onun, bir daha baktığın hiç bir yerin tadının kalmadığını görürsün. Bir bakışıyla cenneti tattırır insana. Eli, o güzel parmaklarının ucu deydiğinde tenine, değerli olduğunu hissetmeye başlarsın. Sen. Aylarını, yıllarını peşine köpek gibi sürüyen sen, artık teninde teni, avcunun içinde elleri varsa, değerlisindir. Her zaman yağmur damlalarına benzetirdin sözlerini. Sert yağar, acırtırdı, doğru. Onun kalbinden boşanır, senin kalbine damlardı. O kadar kırıcı olmayı istemezdi, bilirdin ama. Kırılganlık aşkın armağanlarından biriydi. Gözyaşların, yağmuruna karışırdı.
Hep onunla gerçekleştireceğin hayallerin vardı. El ele tutuşup yağmurlarda koşmak da isterdin, yağmurlu bir günde sıcacık bir eve sığınıp bütün gece sarılıp yağmuru izlemeyi de. Saf hayaller. Her hayalinde yağmur vardı, dans vardı, aşk vardı. Dans aşktı, yağmur da öyle. Saftın be kızım! Yağmurların altında dans edebileceğinizi sanıyordun. Onun kolu dolarken belini, dünyanın tüm tasası, derdi dışarda kalır sanıyordun. Gözleri gözlerine kenetlendiğinde etraftaki tüm pislik dışarı akacaktı, cennet sızacaktı özüne, eli elinde, uyumlu adımlar, daha evvel duymadığınız bir müziğin en narin ritimlerine birlikte ayak uyduracaktınız.
Saftın kızım. Hayallerinde hep her yanı beyaz evler vardı. Bahçeli evler. Huzur dolu. Uyandığında yanında o olacaktı, ki birlikte uyumak zaten farklı bir rüyaydı. Yorgan yerine ona, yastık yerine ona, dostun yerine , ona sarılacaktın! Hayatın olacaktı. Oldu mu?
Hayır.
O zaman iyi düşün. Kalbin tek bir tane. Cennet henüz çok uzaklarda. Büyü artık, mevsim kış. Yağmur her gün yağıyor, yanakların üşüyor, parmak uçların, ayakların, ama huzur;
Yok. Yaşından büyük hayal kurma.

Bak, olmadı. Olmuyor. Olmayacak.

7 yorum:

  1. olmadı,olmuyor,olabilir.

    YanıtlaSil
  2. öyle deme ben şu süper ötesi yazını okurken, hepsine sahibim evet dedim içimden, bir zamanlar bende senin gibi düşünürdüm ama emin ol sabredip, o uğurda birşeyler yaparsan oluyor, hemde düşündüğünden daha kısa zamanda..

    YanıtlaSil
  3. Çok şey yaptım. OO olabilir uğruna çok şey yaptım. İnanın.
    Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için.

    YanıtlaSil
  4. yine çok güzel yazmışsın.

    bu yazdığın gerçekse, merak etme, olur.
    acele etme.
    :)

    YanıtlaSil
  5. S.a Canım Mımlendın Sevgilerle

    Vesselam :)

    YanıtlaSil