Cumartesi, Kasım 27

Kılıç Yedilisi


Tumblr_lairc4dgzw1qb3ky1o1_500_large


Tarot sever misiniz? Ben severdim.

Geçtiğimiz yaz Bursa'ya giderken otobüse binmeden önce dergi almak için bir büfeye dalmıştım. Dergilere bakarken Elele dergisinin tarot kağıtları ve açıklama kitapçığı verdiğini gördüm. Normalde okumayacağım bir dergi olmasına rağmen dayanamadım onu aldım. Daha sonra daha otubüste tarot kağıtlarıyla oynaşmaya başladım. Tek kart seçmeler falan. Eğlencesine.Sonrasında biraz anlayınca olayı, ablamla birbirimize ve arkadaşlarımızla aramızda bakmaya başladık. Bazen de yalnızken elime alır aklımdan bir isim geçirir kart seçerdim. Bazen bazı insanlar hakkında inanamayacağınız kadar doğru kartlar çıkar.

Bursa'dan sonra Antalya'ya geçtik. Evde canım sıkıldığından, elimden kartlarım düşmüyordu. Bir kişi. Bir kişinin adını tekrarlayarak içimden, sağ elimle yayıyordum kartları. Sol elimle çekiyordum. Ve yine aynı kart. Yine Kılıç Yedilisi. Yine. 5 kere üst üste...

Kartta askerlere ait kılıçları çalarak kaçan biri gözükür. Hırsız parmaklarının ucuna basarak sessizce yürürken farkedilip farkedilmediğini anlamaya çalışır.  Kısacası savaş meydanından askerlerin silahlarını çalarak kaçan biri. İçindeki duyguları birer birer söküp parmak ucunda kaçan bir adam. O gittiğinde, çıkarttığınız çorabı bile bıraktığınız yerde bulamayacağınız bir adam. Savunmasız bırakan ve acımasızca vuran. Kendini dibine kadar aptal ve hiçbirşeysiz hissettiren.
Kılıç Yedilisi: Artık tarotu sevememe nedenim.
Ve bu da benim ona yazdığım son yazı.

4 yorum:

  1. hay allah. anladım.
    kılıç yedilisi.
    ne demeli.
    unut gitsin.
    yazma.
    yazmak ciddiye almaktır.
    unutmak silmek daha iyi.

    tarot, bakmayı değil, baktırmayı severim.

    zevki, hoşluğu kaçmış.
    bakma tabii ki.

    YanıtlaSil
  2. Yazmayacağım...
    Bakmayacağım...

    YanıtlaSil
  3. En son yurtta kaldığımda, biri tarot kartları getirmişti. Ben de direk çektim bir tane. Şimdi hatırlamıyorum hangisiydi ama açıklamasında tek bir olumlu kelime geçmeyen tek kartı seçtim sanırım. Çektiğim ilk ve son karttı. Tarot hayatım da başlayamadan nokta buldu, çokta güzel oldu. İçimi karartmıştı resmen. Ayrıca takma, yazma, salla gitsin. Düşünme bile..

    YanıtlaSil
  4. Şeytan'ı seçmişsindir. Ben de çekmiştim onu "Olaylar neden böyle gelişti" kartında "Sizi kuşatan koşullar" kartında. Anlamı öyle ki insanın boğazını düğümlüyor. İyi yapmışsın sen de. Tarotsuz bir hayat (Y) .

    YanıtlaSil