Pazar, Kasım 14

Garip Ben - Garip Mim

Eveet, yeni bir mim ile yine buradayım. Aslında bugün yazasım var ama toparlayamıyorum o yüzden azıcık hazıra konayım yine konu konusunda. ™ мγdяєaмcim sağolsun beni mimlemiş de yeni bir yazı yazma şevkini bana bahşetmiş. Teşekkürlerimi iletirim burdan.

Şimdii...  Mimimiz demiş ki:
Garip alışkanlıklarınız ve yapamadığınız şeyler nelerdir?


En ilki şudur sanırım garip olarak. Nedenini hala anlamamış olsam da şu manzarayı görmeye dayanamıyorum. Direk miğdem bulanıyor. Kahvenin üzerindeki köpükten bahsediyorum. Aslında tam olarak ondan da bahsetmiyorum ya, böyle pürüssiz bir zeminde nokta nokta-delik delik şeylerin olması direk miğdemi bulandırıyor. Tam anlatamıyorum. Mesela kapiçino aldıysam bir yerde önce deli gibi karıştırırım üzerindekiler gitsin diye. Sonra içerim. Ya da kahvenin üzerinde varsa işte. Ya da o üzeri delik delik topuk törpüleri vardır. Direk kaldırırım gözümün önünden. Of tam anlatamıyorum ama garip işte. Nereden çıktığını bilmediğim bi' huy.


Off-Üff gibi sıkılma ünlemlerine hiç mi hiç tahammülüm yok. Mesela geçen sene arkamda her dakika "Üüffff" "Oofffff" diyen bir arkadaş vardı. Direk içimi bir sinir kaplıyordu böyle. Dönüp dalasım, ağzını yumruklayasım falan geliyor hala. Ama annemden alışık olduğum için frenliyorum kendimi. Annem dünyada en çok Üf''leme Rekoru diye bir şey olsa maratona koşacak bir isim. Dayanamadığım bir ses işte.


Daha önce de demiştim. Yolda canım sıkıldığında telefonu sessize alır kulağıma dayarım. Dışarıdan dinleyen birinin asla anlayamayacağı bir biçimde kendi kendime konuşurum. Genelde sesli düşünmek istediğimde yapıyorum bunu. O zaman sanki ikinci karakterimle iletişime geçmiş gibi oluyorum. Ani bir olayda uyguladığımda saçma sapan bişey yapmamam için beni frenleyen şey bu oluyor genelde. Bir de sakinleşiyorum tabi. Çene işte.


Kapı! Bu alışkanlık kesinlikle her 2 kişinin 1'inde vardır diye düşünsem de, annem ve ablamın beni azarlamalarından artık garip birşey olduğunu düşünmeye başladım. Oturuyor olsam da, şarkı söylüyor olsam da, dans ediyor olsam da, film izliyor olsam da, uyuyor olsam da ya da konuşuyor olsam da. O kapı kapalı olacak abi! Bu yani. Batıyor. Çok pis batıyor hemde.


Veeee;
'da haftanın şanssızları olsunlar bakalım. :)




9 yorum:

  1. Köpük olayı çok ilginç geldi bana, harbi garipmiş yani:) Kapı kapalı olacak huyu bende de var ve ben de öpücük sesinden (mucccuk diye bişey hani) nefret ediyorum. Ayrıca çok teşekkür ettim canım ama ben bu mimi yapmıştım:)

    YanıtlaSil
  2. ya bu telefonla konuşma olayı ne güzelmiş. hani o an kendinle hesaplaşıyorsun aslında.
    ayrıca evet o kapı kapalı olucak arkadaş!!!! :)

    YanıtlaSil
  3. Kapı konusunda bende sorunluyum,aralık kalmasından nefret ederim.Tik gibi bişey heralde.
    Telefonla konuşmayı deniycem,çünkü artık kendi kendime konuştuğumda insanlar sanki bana garip garip bakıyolarmış gibi gelio :D

    YanıtlaSil
  4. JG. Köpük olayını henüz ben de anlamış değilim cidden nereden çıktığını bilmiyorum. Ama tahammül edemiyorum. direk miğdem bulanıyor bi sinirle o görüntüyü yok ediyorum ya da gözümün önünden kaldırıyorum.

    Mia: Valla dene bende Mia işe yapıyor. :)

    Hayalci: Bu kapı olayı çok beter birşey. Yani kapısı açık odada oturamıyorum resmen. Annem de deli oluyor napıyorsun sanki gizli kapaklı işler çeviriyorsun orda falan. Pf.
    Telefonu dene bak sana da diyorum kesinlikle işe yarıyor. :D

    YanıtlaSil
  5. Ben de kapı açıkken oturamam, uyuyamam. Kapı aralıksa bi canavar bana bakıyomuş gibi ve onunla göz göze gelcekmişim gibi hissediyorum! :)

    YanıtlaSil
  6. Bu arada ne güzel blog bu böyle, fotograflar falan tam benim tarzımda, çok, pek çok sevdim! :)

    YanıtlaSil
  7. Daha önce de demiştim. Yolda canım sıkıldığında telefonu sessize alır kulağıma dayarım. Dışarıdan dinleyen birinin asla anlayamayacağı bir biçimde kendi kendime konuşurum...

    biz deli miyiz..?

    YanıtlaSil
  8. köpük olayı çok ilginç geldi bana merve..off uff gibi kelimeler benide çok sıkıyor.kapı ewet bendede takıntı var illaki kapalı olcek:)tlf olayında: tlf suz bile millet caddede yürürken kendi kendine konuşuyor seninki çok normaş mervecim:)

    YanıtlaSil
  9. Leah: Teşekkür ederiim bende pek pek çok sevindiiim. :)

    8ex-en8: Galiba öyle..

    Moda Gezegeni: Bana da çok ilginç geliyor valla... Hım hoşuam giden birşey ya artık takmıyorum zaten. Garipse de garip. .D :)

    YanıtlaSil