Pazar, Kasım 28

Aslında Bir Konu Var

4746010815_01695d6ef4_o_large


Ne anlatsam acaba bu gün size.

Şu son günlerde dinlediğim şarkılar bile değişti. Bundan memnunum çok güzel sesler, çok güzel şarkılar keşfettim. Beynim baya bir dağınık, yazıyı toparlayamazsam mazur görün.

Dün gece tarot falıyla ilgili bir yazı yazmıştım dimi. Eskiden fala inanmayan bir insandım. Ki bir havalara girerdim "Fal da neymiş yeaa" tadında. Bir kere ikna ettiler, kalktım falcıya gittim teyzemlerle gaza gelip. Bana fal bakan bir adamdı. Ortam gergin, ben daha gergin. Böyle bir kafe ortamı, kahveni içiyorsun, soğuduktan sonra da farklı bir masaya geçiyorsunuz falcıyla. Sonra o size anlatıyor, kalkıp gidiyorsunuz. İlginç birşey. O gün baya sıra vardı bir de falda. Bekle bekle, sıkıntılar. Kahve soğudu, sıra geldi, beni aldılar. Adamın karşısında oturdum. Ciddi ciddi suratıma bakıyor. Toparlandım ben de bi elimde olmadan. Adın ne? dedi. Merve, dedim. Yaşın dedi. 16 dedim. Yazdı. Sonra falımı açtı. 5 dakika kadar fincanın içine baktı sonra kapatıp anlatmaya başladı. Ben şimdi burada ne anlattı, ne etti anlatmayacağım elbette. Ama beni fala inandıran kısım şu oldu.

- Imm okul konusunda ne söyleyebilirim... İstanbul'da okuyacaksın üniversiteyi.
- Iı aa.. [bol hayal kırıklıklı bir ifade]
- Biliyorum Kocaeli istiyorsun ama... O olmayacak.
- Kem küm şey ama . fmsdf

Gerçekten hiç beklemediğim bir tutturmaydı. Afalladım birden böyle.  Daha sonra fal baktırtmak nasip olmadı, ama taksimdeyken yanımda para olsa gitmeyeceğim yer değil bir Fal kafe yani..
Neyse. Kapatalım artık şu fal konusunu. Sıkıldım.

Tumblr_lcli09vvtq1qcoe5ho1_500_large

Keşke dışarı çıksam da anlatacak mekanlar, olaylar birikse kafamda.

Canım acayip Ranger'a binmek istiyor. Bir kafa üstü geleyim belki yarar da beynimdekileri döker rahatlarım. Zaten okulumun arka sokağında lunapark var. Bu hafta mutlaka giderim. Oraya son gittiğim günü anlatmak istemiştim ama üşenmiştim. Artık okuldan 6'da çıktığım için böyle hava kararmışken gitmek nasip oldu Adapark'a. Bomboştu neredeyse kafeler haricinde. Bende amfi tiyatronun sahnesine çıktım çantamı bir kenara fırlattım. Nikita'yla şarkı söyleyip dans ettik. Bomboş taş merdivenleri gözlerimi kapattığımda öyle insanlarla dolduruyordum ki. Sahnede olmak heyecan verici birşey olmalı. Evet evet mutlaka öyle olmalı!
Bir de orada bir kule var. Orada oturdum baya. Nikita okuyorsan hatırla! Kilitliydi kule. Demirlerden atlayıp merdivenlerine çıktık. Sonra koştura koştura yukarı. En üstünden lanet parkada gerçekten çok güzel görünüyordu. Işıklar falan. O iki surun arasında oturup ayaklarımı sallandırmak da ayrı bir güzeldi. Dışından ufacık görünüyor da oradan bakınca... /ilk düşeceğin yer kulenin merdivenleri az şansın varya beton yol eğer eski hayatında kuş falansan da göl. Göldeki suyun en fazla beline kadar geleceği düşünülürse "en iyi ihtimal" falan da yok yok yani .d / Neyse kısaca güzeldi, eğlenceliydi, unutulmayacaklardandı.

Tumblr_lckj9ssr0e1qdpyw5o1_500_large

Klavyemin hala backspace tuşu çalışmıyor. Resmen delete+shift+oktuşlarını falan kullanıyorum silmek için. Büyük çaba. Ama resmen alıştım. Siz siz olun klavyenizin üzerine muzlu puding dökmeyin. 

Bir de şey.. Annem benden nefret ediyor. Allah'ım cidden çıldırmak üzereyim ben ya. Pimpiriklik diye bir hastalık olmalı. Anne. İnsanlar oturmaktan ölmezler. Ben 17 senedir ölmüyorum. Beş dakika arayla "Meerve" diye çığlık atmaktan yorulmuyor kadın ya. Yok arkadaş yorulmuyor ama. Neymiş odadan çık-mış. Hayata katıl-mış. Ya sizin katılmamı önerdiğiniz hayat 'salon' 'mutfak' 'ev işi' 'çay yapma' 'tv izleme' BU. Gittiğimde çay içiliyorsa gözler televizyonda. Yine kimseden laf söz çıkmıyor. Eee ne anladık. Ben kendi odamda da gayet mutlu oturup mal gibi bir ekrana bakabilirim. Yanımda oturuyorsdunuz diye daha mı zeki hissetmem gerekiyor. Şu gerizekalı psikolojimin en büyük sebebidir. Off gibi ünlemlere gelemem demiştim. Bu kadın OFF ÖFF NEDEN YAŞIYOSUN KIZIM SEN Bİ ÖL DE KURTULALIM! modunda daimi suretle. Gel de sakin bir insan ol çık şu evden. İmkanı yok abi. İm-ka-nı yoook.  

Tumblr_lcloua8pqj1qal7ado1_500_large

Sayla'yı çok özledim. Bana şu an sadece o iyi gelebilir.
-
Ben biraz gidip sınav çalışayım. Herkese iyi günler.
Sizler benim yerime mantık barındıran yazılar yazın olur mu?
Bu aralar aklım yerinde değil de pek.
 /aslında bir konu var-dinle/

Öpüldünüz!

10 yorum:

  1. taksim'de ben de oyle bi yre gitmiştim ..ağzım açık cıkmıştım ama neden ki ? adam zaten geçmişi soylemişti ..benim onceden yasadığım seylerdi :))) işte fal olayı budur arkadaşım :)) bi numarası yok :)) olamzda bence ..sadece geçmişi hatırlatan garip bi şey :)) bazen keyifli bazen can sıkıcı ;)

    YanıtlaSil
  2. Beni etkileyen onca şehir arasından doğru şehri tutturmasıydı. :D Şaşırttı gerçekten.

    YanıtlaSil
  3. :) muzlu puding ha.

    amfi, kule. güzelmiş.
    fal doğru çıkar umarım.

    insan bazen hayata katılmak istemez, odasından çıkmak istemez. olur hepimize. :)

    anneler öyledir. hep zorlarlar insanı.
    :)
    napıcan mantığı yaa.
    :)

    YanıtlaSil
  4. Doğru diyorsun aslında. Ne yapacağım mantığı.
    Şu sıralar gerçekten hayata katılasım yok. Belki bir süre sonra uyanırım yine. :)
    Annemin bu pimpirikli huyları beni zıvanadan çıkartmadan büyüyüp, sakin günleri olan bir insan olmak istiyorum. Çalışıyorum, olacak olacak.
    Ve evet.. Muzlu puding kurbanı bir klavyem var. :):)

    YanıtlaSil
  5. :) uyanacaksın tabii ki. geçer.

    okul bitip işe girince de aile sorunların kalmayacak :)

    duygu sezgi iyi napcan mantığı.
    :)

    YanıtlaSil
  6. Hadi bakalım hayırlısı o zaman. :)
    Gelecekten umutluyuz.

    YanıtlaSil
  7. Ahahah! Ben laptopımın üzerine neler neler döküyorum bi görsen! Resmen tepsi niyetine kullanıyorum kendisini.. Ama alışkın sanırım benimki bayağı... :p
    Ben 22 yaşındayım ama hala eve gittiğim zamanlarda anne-babam aynı şeyi bana yapıyo! Ya ben sevmiyorum tv izlemeyi, zorla m? Ha tv, ha bilgisayar...

    YanıtlaSil